|
|
| เลือก ปีการศึกษา: 1 / 2565
1407734 | Postharvest Diseases |
| โรคหลังการเก็บเกี่ยว |
| สังกัด | อุตสาหกรรมเกษตร, สาขาวิชาเทคโนโลยีหลังการเก็บเกี่ยว |
| หน่วยกิต | 3 (2-3-5) |
| สถานะรายวิชา: | ใช้งาน |
|

| Course Description ความสำคัญ ความสูญเสียหลังการเก็บเกี่ยวเนื่องจากปัจจัยทางชีวภาพและสภาพเครียดจากปัจจัยทางกายภาพ การเกิดโรคหลังการเก็บเกี่ยวและปัจจัยที่มีผลต่อการเกิดโรค การเปลี่ยนแปลงทางสรีรวิทยาและทางชีวเคมีภายหลังการเข้าทำลายของเชื้อสาเหตุ กลไกการเข้าทำลายของเชื้อสาเหตุ กลไกการป้องกันของพืช การควบคุมโรคหลังการเก็บเกี่ยวด้วยวิธีเขตกรรม วิธีกายภาพ ชีววิธี การใช้สารเคมี และวิธีผสมผสาน โรคหลังการเก็บเกี่ยวของพืชสำคัญทางเศรษฐกิจ
Significance; postharvest losses due to biotic and abiotic stresses; postharvest disease initiation and factors affecting postharvest disease development; physiological and biochemical changes following infection; attack mechanisms of the pathogen; defense mechanisms in plant against the pathogen; control of postharvest diseases: cultural, physical, biological and chemical disease suppression practices; integrated approach for controlling postharvest diseases; postharvest diseases of economic commodities.
|
|