|
|
| เลือก ปีการศึกษา: 1 / 2565
1402814 | Functional Foods and Nutraceuticals |
| อาหารฟังก์ชันและโภชนเภสัช |
| สังกัด | อุตสาหกรรมเกษตร, สาขาวิชาวิทยาศาสตร์อาหาร |
| หน่วยกิต | 3 (3-0-6) |
| สถานะรายวิชา: | ใช้งาน |
|

| Course Description ความหมายและประเภทของอาหารฟังก์ชันและโภชนเภสัช แหล่งและประโยชน์ต่อสุขภาพของสารออกฤทธิ์ทางชีวภาพ การสกัดและการแยกโภชนเภสัช ผลของกระบวนการต่อชีวปริมาณออกฤทธิ์ของสารประกอบฟังก์ชันและโภชนเภสัชในอาหาร เทคโนโลยีสมัยใหม่เพื่อรักษาสภาพการทำงานในอาหาร การพัฒนาผลิตภัณฑ์และการตลาดของอาหารฟังก์ชัน ประสิทธิภาพและความปลอดภัยของอาหารฟังก์ชันและโภชนเภสัช การบังคับใช้ของกฎหมายของอาหารฟังก์ชันและโภชนเภสัช
Definition and classification of functional foods and nutraceuticals; sources, and health benefits of bioactive components; nutraceutical extraction and isolation; impact of processing on the bioavailability of functional and nutraceutical ingredients in foods; novel technology to retain activity in the food; development and marketing of functional foods; efficacy and safety of functional foods and nutraceuticals; functional foods and nutraceuticals regulations.
|
|