|
|
| เลือก ปีการศึกษา: 1 / 2565
1402732 | Chemistry of Food Macronutrients |
| เคมีของสารอาหารหลัก |
| สังกัด | อุตสาหกรรมเกษตร, สาขาวิชาวิทยาศาสตร์อาหาร |
| หน่วยกิต | 3 (2-3-5) |
| สถานะรายวิชา: | ใช้งาน |
|

| Course Description องค์ประกอบ โครงสร้าง ปฏิกิริยาและสมบัติเชิงหน้าที่ของโปรตีน คาร์โบไฮเดรต และไขมันในอาหาร เทคนิคการวิเคราะห์ การแยก การชี้บ่ง การบ่งปริมาณของสารเหล่านี้ กลไกของผลกระทบจากการแปรรูปและสภาพเก็บรักษาต่อสมบัติของโปรตีน คาร์โบไฮเดรตและไขมัน การเกิดปฏิสัมพันธ์ระหว่างส่วนประกอบของอาหาร บทบาทของปฏิสัมพันธ์นั้นต่อเสถียรภาพของอาหาร เทคโนโลยีใหม่ที่เกี่ยวข้อง
Composition, structures, reactions and functional properties of proteins, carbohydrates and lipids in food systems; analytical techniques, isolating, identifying, quantifying of these compositions; mechanisms of the effect of processing and storage conditions on the properties of proteins, carbohydrates and lipids; interactions among these components in foods; roles on interactions on food stabilization; related current technology.
|
|